| Alanına Uygun Temel Öğretim |
| Kimya |
1. Yarıyıl |
zorunlu |
6 |
| Lineer Cebir |
2. Yarıyıl |
zorunlu |
4 |
| Organik Kimya |
2. Yarıyıl |
zorunlu |
4 |
| Akışkanlar Mekaniği |
4. Yarıyıl |
zorunlu |
5 |
| Toplam |
19 |
19 |
| Alanına Uygun Öğretim |
| Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi |
6. Yarıyıl |
zorunlu |
5 |
| Gıda Güvenliği |
7. Yarıyıl |
secmeli |
4 |
| Süt Ürünlerinde Kalite Kontrol |
7. Yarıyıl |
secmeli |
4 |
| Yemeklik Yağ Teknolojisi |
8. Yarıyıl |
secmeli |
4 |
| Toplam |
5 |
17 |
| Genel Eğitim |
| Türk Dili |
1. Yarıyıl |
zorunlu |
4 |
| İngilizce |
2. Yarıyıl |
zorunlu |
4 |
| Matematik II |
2. Yarıyıl |
zorunlu |
6 |
| Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi |
4. Yarıyıl |
zorunlu |
4 |
| Laboratuar Uygulamalarında Akreditasyon |
8. Yarıyıl |
secmeli |
4 |
| Toplam |
18 |
22 |
| Diğer |
| Fizik I |
1. Yarıyıl |
zorunlu |
6 |
| Gıda Mühendisliğine Giriş |
1. Yarıyıl |
zorunlu |
3 |
| Matematik I |
1. Yarıyıl |
zorunlu |
6 |
| Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları |
1. Yarıyıl |
zorunlu |
5 |
| Fizik II |
2. Yarıyıl |
zorunlu |
6 |
| Olasılık ve İstatistik |
2. Yarıyıl |
zorunlu |
4 |
| Diferansiyel Denklemler |
3. Yarıyıl |
zorunlu |
6 |
| Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi |
5. Yarıyıl |
zorunlu |
5 |
| Enstrümantal Analiz |
6. Yarıyıl |
zorunlu |
5 |
| Gıda Mühendisliği Tasarımı |
7. Yarıyıl |
zorunlu |
5 |
| Bitirme Çalışması |
8. Yarıyıl |
zorunlu |
10 |
| Toplam |
61 |
61 |