Amaçlar

SAÜ Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde belirtilen şartları sağlayan kişileri, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalının Gıda Bilimleri (Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Kalite Kontrolü, Beslenme) ve Gıda Teknolojisi (Gıda Mühendisliği Temel İşlemleri, Yemeklik Yağ Teknolojisi, Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi, Hububat Teknolojisi, Süt teknolojisi, Et Teknolojisi, Biyoteknoloji ve Gıda Ambalajlama vb.) Bilim Dallarının birinde bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme ve bilgiyi değerlendirme yeteneğine sahip uzman olarak yetiştirmektir.

Hedefler

ü  Çağdaş ve güncel bilgilerle donatılmış, kamu kuruluşlarında veya özel sektörde çalışabilecek Gıda Yüksek Mühendisleri yetiştirmek,

ü  Gıda Mühendisliği alanındaki gelişmeleri takip edebilecek bilimsel alt yapıyı kazandırmak,

ü  Bağımsız olarak araştırma sürecini planlama, yürütme ve sonuçlandırma becerisi kazandırmak,

 

ü  Bilimsel verileri analitik ve geniş bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere ulaşmak için gerekli adımları belirleme yeteneği kazandırmak.