Amaçlar
ü Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip, ülkemizdeki bilimsel ve teknolojik ihtiyaçları karşılayabilecek,
ü Gıda üretiminde tarladan sofraya kadar her aşamada gıda ile ilgili uygulama ve araştırmaları için öneri ve çözüm üretebilecek,
ü Gıda ile ilgili sorunları tespit edip bunlarla ilgili plan ve proje geliştirebilme yeterliliğine sahip,
ü Çalışma düzeni ve deseni oluşturup sorunların çözümünde ve çalışmaların yürütülmesinde profesyonel bir yaklaşımla sonuca ulaşabilecek,
ü Elde etmiş olduğu sonuçları doğru yorumlayıp, gıda sanayi ya da bilim alanında uygulama kabiliyeti kazanan,
ü Kendine güvenen, ufku açık, bilinçli akademisyenler ve sektör yöneticileri yetiştirmektir.
Hedefler
ü İleri düzeyde gıda uygulamaları konusunda yeterlilik kazanmış eleman yetiştirmek,
ü Türkiye’de akademik ve teknolojik alanda ihtiyaçları karşılamaya yönelik eğitim plan ve programı sunmak.
ü Dünya’da verilen nitelikli gıda eğitim sistemlerinin model olarak uygulanmasını sağlamak ve sistemi sürekli yenilemek.
ü Disiplinler arası çalışma yetkinliği kazanacak şekilde elemanların nitelik kazanmasını sağlamak.
ü Eğitim sisteminin ar-ge temelli, proje ve patent çalışmaları gerçekleştirilebilecek temeller üzerinde olmasını sağlamak.
ü Uluslararası nitelikte eğitim verebilecek, çalışmalar yapabilecek bir alt yapı oluşturmak.