Genel Kabul Koşulları

- Bölüme kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ÖSYM tarafından belirlenen süreçleri tamamlaması/sınavlarda başarılı olması gerekmektedir. Yurt içinde veya yurt dışında eşdeğer bir programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş başvurusunda bulunabilir. Öğrencilerin kabulü, her öğrencinin koşulları ve başvurdukları derece dikkate alınarak dönem başlamadan önce bireysel olarak incelenir ve değerlendirilir. Üniversiteye giriş ile ilgili daha detaylı bilgi Sakarya Üniversitesi Kurumsal Kataloğunda yer almaktadır.

- Üniversite tarafından onaylanan ve anlaşma ile belirlenen sınırlar dahilinde öğrenci değişim programları kapsamında, yurt dışından gelen öğrenciler bölümde İngilizce olarak ders alabilirler. Öğrenci, Türkçe dil yeterliliğine sahipse, Ders Planında belirtilen herhangi bir Türkçe dersine kayıt yaptırabilir.

Özel Kabul Koşulları

Öğrenciler, ÖSYM (Yükseköğretim Kurulu Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) yönetmeliği tarafından belirlenen sürece göre Sakarya Üniversitesi'ndeki çalışmalara erişmek için yasal ve akademik gerekliliklere uymak zorundadır. Yurt içinde veya yurt dışında başka üniversitelerde öğrenime başlayan öğrenciler denklik başvurusunda bulunabilirler. Denklik kaydı her öğrenci için benzersizdir ve bu nedenle her akademik yıl başlamadan önce buna göre işlem yapılır. Genel kabul koşulları hakkında daha fazla bilgi Kurum Bilgileri kataloğunda bulunabilir.

Yerleşik bir değişim programı veya Üniversite tarafından onaylanan bir değişim programı kapsamında, yurtdışından gelen değişim öğrencileri, İngilizce öğretilen derslerde öğrenim görmek üzere kabul edilebilir. Veya Türkçe'ye güveniyorlarsa, Kurs Yapısı şemasında gösterilen Türkçe olarak yürütülen herhangi bir kursa kayıt olabilirler.