Amaçlar

Lisans müfredatının temel amacı, İktisat bilimi hakkında güçlü bir teorik temel oluşturmak, bu teorik birikimiyle analiz ve uygulama yapabilme becerisine sahip donanımlı bireyler yetiştirmektir. Program, öğrencilerin, teorik eğitimin yanı sıra sosyal becerileri de güçlü olan bireyler olmalarını amaçlamaktadır. Böylece ekonomik açıdan mantıklı ve tutarlı açıklamalar yapabilen ve uygulanabilir çözümler sunabilen bireyle olacaklardır.

Hedefler

1. Mezunlarını, çağdaş bilgi çağının sosyo-ekonomik sorunlarını ele alabilen ve bu süreci şekillendirebilen bireyler haline getirmek.

2. Mezunlarına, gerçek hayattaki ekonomik olayları ve ekonomik sorunları daha geniş perspektifle okuyabilen ve bilimsel olarak çözümler üretebilen bireyler olmaları için gerekli altyapıyı sağlamak.

3. Mezunlarını, kariyerleriyle ilgili sınavlarda/mülakatlarda başarılı olmaları ve iş hayatında donanımlı ve meslek etiğine uygun bireyler olabilmelerini sağlamak.

4. Mezunlarını, hem kamu hem de özel sektörde ihtiyaç duyulan yüksek becerilerle donatmak.

5. Ekonomi alanında yüksek lisans öğrencisi olarak eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencilere gelecekte uzmanlaşacakları alanlar için gerekli tüm bilimsel temelleri sağlamak.