Amaçlar

1.    Bölümümüzün öncelikli amacı; Üniversite ve üniversitelilik kültürünü ve bir sanat alanında eğitim almış olmanın sorumluluğunu hisseden, toplumsal yapı içerisinde farklılığını duruşu ile ortaya koyan bireyler yetiştirmektir.
2.    Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, iletişim sektörünün yaratıcılık gerektiren ve fikrin üretim aşamasında ortaya çıkarılması gereken ürünün tasarlanışında, doğru ve etkili çalışmaları yapabilecek bireyler yetiştirmeyi hedefler.
3.    Bölümümüz, Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde yer alması sebebiyle mekanik bir anlayışla sıradan üretimlerin yapılması yerine, yaratıcılık ve farklılığın ortaya konulabildiği, sanatsal yaratıcılığın ve sanat eğitimi ile pekişen estetize sunumun ortaya konan ürünlerde etkin rol oynadığı çalışmaları yapmak için gerekli eğitimi vermeyi ilke edinmiştir.
4.    Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencinin tasarımın bir veya daha çok dalında uzmanlaşmasını sağlamayı hedeflemekle beraber, vermiş olduğu genel sanat eğitimi ile başarılı çalışmaları bir araya getirebilme ve bir kompozisyon oluşturma becerisini kazandırmayı amaçlar.
 

Hedefler

1.    Temel sanat ve tasarım becerisini kazandırmak
2.    Tasarım, sanatı ve teknolojisi hakkında temel bilgilerin edinilmesini sağlamak
3.    Farklı sanat dallarını bütünleştirerek bir kompozisyon oluşturabilecek bireyler yetiştirmek.
4.    Mesleki donanımları, üretim aşamasında gerekli teknik ve ürünler hakkında bilgi sahibi olan, kullanma becerisine sahip bireyler yetiştirmek
5.    Mesleğine ilişkin konularda araştırma yapabilecek, gelişen teknoloji ve uygulamaları takip edebilecek mezunlar vermek.