Amaçlar

Programımız, gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe Yangın ve Yangın Güvenliği alanında yetişmiş nitelikli uzman ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim vermeyi hedeflemektedir. Eğitim misyonumuz uyarınca hazırlanan programımız kapsamında, kamu ve özel sektörde Yangın ve Yangın Güvenliği alanında eğitim almış eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik, nitelikli ve sürekli gelişime açık uzmanların yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Hedefler

Programımız, gerek özel sektörde gerekse kamu sektöründe afet yönetimi alanında yetişmiş nitelikli uzman ihtiyacını karşılamaya yönelik eğitim vermeyi hedeflemektedir. Eğitim misyonumuz uyarınca hazırlanan programımız kapsamında, kamu ve özel sektörde Yangın ve Yangın Güvenliği alanında eğitim almış eleman ihtiyacını karşılamaya yönelik, nitelikli ve sürekli gelişime açık uzmanların yetiştirilmesi hedeflenmiştir.

Türkiye de meydana gelmiş ve yaşanması muhtemel olan Yangınlara dönük bilimsel çalışmaların az olduğu görülmüştür. Açılması hedeflenen Yangın ve Yangın Güvenliği Yüksek Lisans programı ile bu alanda yapılan bilimsel araştırmaların artması da hedeflenmektedir.