Mezuniyet Koşulları

Bölümden mezun olabilmek için aşağıda yer alan üç şartın yerine getirilmesi gerekir:

1- Yeterli kredinin toplanması: Her dönem alınacak derslerden toplanan kredilerdir. Dönem ortasında vize, sonunda final sınavları yapılır. Her ders için tanımlanmış ödevler ve kısa sınavlar da bulunur. Ders için tanımlanmış tüm faaliyetlerden alınan notlar ile dersten başarılı olup olunmadığı hesaplanır. Faaliyet notlarının oransal dağılımı dersin öğretim üyesinin tasarrufundadır. Derslerden başarılı olup yeterli kredi toplandığında (240 AKTS) mezuniyet için koşullardan biri sağlanmış olur. 

2- Bitirme Çalışması Yapılması ve Savunmadan Başarılı Olunması: Son sınıfa gelen öğrenciler eğitim aldıkları alanın konuları ilgili bitirme çalışması hazırlar. Bitirme Çalışması, bölüm öğretim üyelerinden birinin danışmanlığında bilimsel kural ve etiğe uyularak hazırlanır. Çalışmalar teorik düzeyde olabileceği gibi tercihen amprik bir araştırma içermelidir. Bitirme çalışmasının alınabilmesi için öğrencinin genel not ortalaması en az 1,8 olmalıdır. Daha düşük not ortalamasına sahip öğrenciler bitirme çalışması alamaz. Çalışma tamamlandığında bölüm öğretim üyeleri içinden kurulan üç kişilik juri karşısında savunulur. Savunmadan başarı ile çıkanlar mezuniyet için bu aşamayı da tamamlamış sayılır.

3- Zorunlu Stajın Tamamlanması: Öğrenciler 7+1 uygulaması çerçevesinde son dönemlerini staj yaparak geçirmek zorundadır. Staj yerinin onaylanması bölüm başkanlğı ve fakülte sorumluluğundadır.  Bölüm başkanlğı öğrencinin teklif ettiği staj yerini onaylamama hakkına sahiptir. Staj süresi 14 tam haftadır. Bu süre içinde öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalğı primleri Üniversitece ödenir. 14 hafta sonunda öğrenciler staj yerinden kapalı zarf içinde işverenin görüş ve onayını içeren belgeyi danışmanı öğretim üyesine teslim eder. İlgili öğretim üyesi staj evraklarını inceler ve gerekli notu verir. Staj aşamasını da tamamlayan öğrenciler mezuniyete hak kazanır.