Amaçlar

Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans Programının amacı işletmelerde bilişim sistemlerini geliştirecek düzeyde bilişim ve bu sistemleri yönetecek düzeyde işletme bilgisine sahip öğrenciler yetiştirmektir. Çalışanlara ve geleceğin yönetici olan öğrencilerimize iş ortamındaki bilişim sistemlerinin yönetimi, e-uygulamaların geliştirilmesi, iş performansının yönetimi, ve bu alanlarda mevcut iş süreçleri ile entegrasyonu sağlayabilecek, katma değer oluşturabilecek yeni yatırım ve iş stratejilerinin oluşturulmasına yönelik bilgilerin aktarılması amaçlanmaktadır.

Hedefler

Programın ana hedefinde Bilişim Sistemlerini aktif olarak kullanabilen bir yönetim ve teknolojinin iş odaklı kullanımı ile iş süreçlerinin iyileştirilmesi ve daha karlı iş modellerinin yaratılması bulunmaktadır. Programda web servis ve teknolojileri, ağ ve iletişim altyapısı, veritabanı tasarım ve yönetimi ile bilgi güvenliği konularında teknik birikim edinmiş olmaları; Karar Destek Sistemleri, Bilişim Sistemleri politikaları, Bilişim Sistemleri yatırım ve stratejileri, Bilişim Sistemleri bütçe yönetim ve koordinasyonu, E-iş modelleri, Dış kaynak Kullanımı ve benzeri alanlarda çözüm geliştirebilme yeteneğini kazanmış olmaları hedeflenmektedir.

Bilişim Sistemleri günümüzde hemen hemen bütün iş organizasyonlarının hem omurga hem de sinir sistemini şekillendirmektedir. Modern iş organizasyonlarında bilişim sistemlerinin oynadığı giderek artan önemdeki rolü ile bu disipline giriş için zamanlama uygundur. Yönetim Bilişim Sistemleri, organizasyonların bilişim ve bilişim teknolojilerini problemlerin üstesinden gelmek yada yeni fırsatlar oluşturmak için nasıl kullandıkları üzerine çalışmaları kapsamaktadır. Yönetim Bilişim Sistemi programımız bilişimin, dördüncü üretim faktörü olarak ilan edildiği günümüzde öğrencilerimizi problem çözücü bireyler olmaya hazırlayarak, Bilişim Sistemlerinin tasarım ve inşaası konularında yetiştirmektedir.