Genel Kabul Koşulları

Özel Öğrenci, Dereceye Giren Öğrenci ,İş Deneyimli Öğrenci Kabulü, Özel Şartlı Öğrenci Kabulü ile ilgili şartlar her yarıyıl enstitü öğrenci alımı ilanında görülebilir. Konuyla ilgili lisasüstü yönetmelik ve senato uygulama esasları hakkında ayrıntılı bilgi için ( http://www.sbe.sakarya.edu.tr/tr/icerik/8384/0/yonetmelik ) linkinde yer alan bilgiler incelenmelidir.

Özel Kabul Koşulları

Yüksek lisans programına kayıt yaptırmak isteyen öğrenci, üniversitenin akademik ve yasal mevzuatı çerçevesinde ve YÖK tarafından belirlenen süreçleri tamamlamak / sınavları başarmış olmak zorundadır. Programa öğrenci kabulü ve başvuru koşulları akademik dönem başlamadan önce Sosyal Bilimler Enstitüsü Internet adresinde yayınlanmaktadır ( www.sbe.sakarya.edu.tr ). Yurtiçi veya dışında eşdeğer programda öğrenimine başlamış bir öğrenci yatay geçiş için başvuru yapabilir. Öğrencilerin kabulü dönem başlamadan, her bir öğrencinin şartları ve başvuru yaptığı derece dikkate alınarak incelenir ve özel olarak değerlendirilir.

Programın öğretim dili Türkçe'dir. Öğrenci Türkçe dil bilgisi yeterliliğine sahipse Ders Planı`nda belirtilen herhangi bir Türkçe derse kayıt yaptırabilir. Bu kapsamda Üniversitemize gelmek isteyen öğrenciler programa başvuru ve kayıt işlemlerini Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü Erasmus Ofisine yapmaktadırlar. Başvuru süreci ve işlemler ile ilgili detaylı bilgiler Erasmus Ofisi`nin internet adresine mevcuttur ( www.erasmus.sakarya.edu.tr ).