| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| Klinik Beslenmede Temel Kavramlar-II | KBP 502 | 0 | 3 + 0 | 3 | 6 |
| Ön Koşul Dersleri | |
| Önerilen Seçmeli Dersler | |
| Dersin Dili | Türkçe |
| Dersin Seviyesi | YUKSEK_LISANS |
| Dersin Türü | Seçmeli |
| Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. ALİ TAMER |
| Dersi Verenler | |
| Dersin Yardımcıları | |
| Dersin Kategorisi | Diğer |
| Dersin Amacı |
Bu derste iştah fizyolojisi, obezite fizyolojisi, enerji metabolizması, Yeme bozuklukları fizyopatolojisi, Egzersiz Fizyolojisi/Fizyopatolojisi ve beslenme, Yaşlanma fizyopatolojisi ve klinik beslenme, İntestinal (Gut) Mikrobiyata, Nütrigenomic konuları işlenecektir. |
| Dersin İçeriği | Bu derste iştah fizyolojisi, obezite fizyolojisi, enerji metabolizması, Yeme bozuklukları fizyopatolojisi, Egzersiz Fizyolojisi/Fizyopatolojisi ve beslenme, Yaşlanma fizyopatolojisi ve klinik beslenme, İntestinal (Gut) Mikrobiyata, Nütrigenomic konuları işlenecektir. |
| # | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
|---|---|---|---|
| 1 | Yeme işlemi fizyopatolojisi | Beyin Fırtınası, | |
| 2 | İntestinal Mikrobiota | Beyin Fırtınası, Soru-Cevap, Anlatım, | |
| 3 | Nütrigenomic | Beyin Fırtınası, Soru-Cevap, Anlatım, |
| Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
|---|---|---|
| 1 | SUDA ERİYEN VİTAMİNLER 1 | |
| 2 | SUDA ERİYEN VİTAMİNLER 2 | |
| 3 | YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER 1 | |
| 4 | YAĞDA ERİYEN VİTAMİNLER 2 | |
| 5 | ESER ELEMENTLER 1 | |
| 6 | ESER ELEMENTLER 2 | |
| 7 | İŞTAH VE YUTMA | |
| 8 | ENERJİ METABOLİZMASI 1 | |
| 9 | ENERJİ METABOLİZMASI 2 | |
| 10 | YEME BOZUKLUKLARI 1 | |
| 11 | YEME BOZUKLUKLARI 2 | |
| 12 | EGZERSİZ FİZYOPATOLOJİSİ | |
| 13 | YAŞLANMA FİZYOPATOLOJİSİ | |
| 14 | NÜTRİGENOMİC |
| Kaynaklar | |
|---|---|
| Ders Notu | |
| Ders Kaynakları | Ders notları, Klinik Nütrisyonda Temel Kavramlar kitabı, Akademik makaleler, Avrupa Klinik Nütrisyon Derneği LLL kursları, Avrupa Klinik Nütrisyon Derneği Klavuzları |
| # | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı |
|---|---|
| 1 | Yeme işlemi fizyopatolojisi |
| 2 | İntestinal Mikrobiota |
| 3 | Nütrigenomic |
| Değerlendirme Sistemi | |
|---|---|
| Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
| 1. Ara Sınav | 70 |
| 1. Kısa Sınav | 15 |
| 1. Ödev | 15 |
| Toplam | 100 |
| 1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
| 1. Final | 50 |
| Toplam | 100 |
| AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
|---|