Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Yenilik Yönetimi | SAU 040 | 0 | 1 + 0 | 2 | 2 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. CENK YAVUZ |
Dersi Verenler | Doç.Dr. CEYDA AKSOY TIRMIKÇI, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Yenilik, küresel rekabet gücünün, üretkenliğin ve insani ve teknolojik ilerlemenin anahtarıdır. Bir organizasyonun yenilik yapma yeteneği, rekabetçi küresel pazarlarda müşteriler için yenilikçi çözümlerin artan satışlarıyla sağlanan sürdürülebilir karlı büyüme ve ekonomik uygulanabilirlik için önemli bir faktör olarak yaygın olarak kabul edilmektedir. Bir organizasyonun yenilik yetenekleri, bağlamının değişen koşullarını anlama ve bunlara yanıt verme, yeni fırsatları takip etme ve organizasyon içindeki ve dış paydaşlar ve ortaklarla işbirliği içinde insanların bilgi ve yaratıcılığından yararlanma yeteneğini içerir. Bu nedenle, yenilik yönetiminin ana öğelerinin belirlenmesi önemlidir.
|
Dersin İçeriği | Ders kapsamında yenilik kavramları ve yenilik kaynakları tanıtılacak, yenilik modelleri tartışılacaktır. Mevcut yenilik yönetimi standartları incelenecek ve standartların rehberliğinde yenili yönetiminin dahili unsurları, liderlik yönetimi, planlama aşamaları, operasyon aşamaları, denetim aşamaları, revizyon aşamaları SWOT, PDCA gibi tekniklerle detaylı bir şekilde ele alınacaktır.
|
Kalkınma Amaçları |
---|
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Yenilik Yönetimine Giriş | |
2 | Yenilik Yönetimi : Temel Kavramlar | |
3 | Yenilik Kaynakları | |
4 | Yenilik Modelleri | |
5 | Standartlar ve Tasarım | |
6 | Yenilikçi Ürün ve Hizmetlerin Pazara Girişi | |
7 | Örgütün Stratejik Yönetiminin Seçimi | |
8 | Yenilik Projelerinin Seçimi | |
9 | Yenilikte İşbirliği Stratejileri | |
10 | Ara Sınav | |
11 | Yenilikçi Ürünlerin ve Hizmetlerin Korunması | |
12 | Yeni Ürün Geliştirme Sürecinin Yönetimi | |
13 | Yeni Ürün Geliştirme Ekiplerinin Yönetimi | |
14 | Yenilik Yönetiminde Vizyoner Liderlik |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | |
Ders Kaynakları |
# | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı |
---|
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Kısa Sınav | 15 |
2. Kısa Sınav | 15 |
3. Kısa Sınav | 15 |
1. Ara Sınav | 55 |
Toplam | 100 |
1. Final | 40 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 60 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|