Course Name Code Semester T+U Hours Credit ECTS
Helal ve Sağlikli Yaşam SAU 907 0 2 + 0 2 5
Precondition Courses
Recommended Optional Courses
Course Language Türkçe
Course Level Lisans
Course Type Seçmeli
Course Coordinator Doç.Dr. HAYRULLAH YAZAR
Course Lecturers Doç.Dr. HAYRULLAH YAZAR,
Course Assistants
Course Category
Course Objective

Dersi seçen öğrencilerin entelektüel gelişimine katkıda bulunmak

 

Course Content

Helal ve sağlıklı yaşamın temel ögelerinden olan; gıda katkı maddelerinden sakınmak,  doğal beslenmek, fiziksel egzersiz, stres yönetimi, sigara ve alkolden uzak durmak vb. konu başlıklarının detaylandırılması.

# Course Learning Outcomes Teaching Methods Assessment Methods
Week Course Topics Preliminary Preparation
Resources
Course Notes <table border="1" cellpadding="0" cellspacing="3" style="width:100.0%"> <tbody> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Helal ve sağlıklı yaşam ne demektir?</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Gıda katkı maddeleri ve doğal beslenme ilişkisi-I</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Gıda katkı maddeleri ve doğal beslenme ilişkisi-II</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Beslenmenin kişilik &uuml;zerine etkileri</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Sağlıklı yaşam i&ccedil;in fiziksel egzersiz neden &ouml;nemli?</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Sigara ve alkol t&uuml;ketiminin zararları nelerdir?</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Stres y&ouml;netimi ve kaliteli uykunun sağlıklı yaşam ile ilişkisi</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>BUĞDAY Filmi g&ouml;sterimi</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>BUĞDAY filminin GDO&rsquo;lu &uuml;r&uuml;nlere bakış a&ccedil;ısı ve doğal beslenme a&ccedil;ısından değerlendirilmesi</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>T&uuml;ketilen gıdaların helal sertifikalandırılması sisteminin yerinde incelenmesi i&ccedil;in, TSE Uluslararası Biyogenetik ve Gıda Laboratuvarına (Gebze) ziyaret.</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Sağlıklı yaşam i&ccedil;in &ouml;nerilen pop&uuml;ler diyetlerin incelenmesi ve interaktif tartışılması (&ouml;dev I)</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Sağlıklı yaşam i&ccedil;in &ouml;nerilen pop&uuml;ler diyetlerin incelenmesi ve interaktif tartışılması (&ouml;dev I)</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Tıbbı Nebevi ve sağlıklı yaşam ilişkisinin interaktif&nbsp; irdelenmesi&nbsp; (&ouml;dev II)</p> </td> </tr> <tr> <td style="width:59.02%"> <p>Tıbbı Nebevi ve sağlıklı yaşam ilişkisinin interkatif irdelenmesi&nbsp; (&ouml;dev II)</p> </td> </tr> </tbody> </table> <p>&nbsp;</p>
Course Resources

A’dan Z’ye Gıda katkı maddeleri. Prof. Dr. Fatih Gültekin

http://helalsaglikliyasam.org/

https://www.lifestylemedicine.org/

journalofhalallifemedicine

 

 

 

Order Program Outcomes Level of Contribution
1 2 3 4 5
Evaluation System
Semester Studies Contribution Rate
1. Ödev 100
Total 100
1. Final 50
1. Yıl İçinin Başarıya 50
Total 100
ECTS - Workload Activity Quantity Time (Hours) Total Workload (Hours)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 16 2 32
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 5 5 25
Ara Sınav 2 10 20
Kısa Sınav 2 5 10
Ödev 1 5 5
Sözlü Sınav 1 1 1
Proje / Tasarım 1 1 1
Performans Görevi (Uygulama) 2 4 8
Performans Görevi (Seminer) 1 10 10
Performans Görevi (Arazi Çalışması) 1 5 5
Final 1 1 1
Total Workload 118
Total Workload / 25 (Hours) 4.72
dersAKTSKredisi 5