Program Çıktıları

    Sıra Program Çıktıları
    1 Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları ve temel ilkeleri öğrenir.
    2 Gastronomi alanındaki teknikleri ve güncel gelişmeleri öğrenir. Bu konuda araştırma yapma becerisi kazanır.
    3 Turizm alanında genel bilgi sahibi olur, turizm ve gastronomi arasındaki ilişkileri kavrar, turizm ve gastronomi alanındaki verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.
    4 Gıda bilimi ve beslenme ilkelerini öğrenir ve alanında uygular.
    5 İşletme, pazarlama ve iktisat alanlarındaki temel kavramları öğrenir. Bu kavramları alanında kullanma becerisi geliştirir.
    6 Yiyecek içecek işletmeciliğine ilişkin teori ve uygulamaları öğrenir, girişimcilik becerileri kazanır.
    7 Yiyecek içecek işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları alanına katkı sağlayacak proje geliştirmeyi öğrenir.
    8 Konaklama ve ağırlama endüstrileri alanındaki kavramlar ve kurallar hakkında bilgi sahibi olur. Gastronomi alanının konaklama ve ağırlama endüstrisindeki yerini öğrenir.
    9 Menü yönetimi, menü planlaması, yiyecek-içecek maliyeti, fiyatlandırma gibi konularda bilgi sahibi olur ve alanında uygular.
    10 Yiyecek-içecekleri tedarik etme, depolama, hazırlama, pişirme ve sunma yöntemlerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenir.
    11 Grupla beraber çalışmayı öğrenir, yazılı ve sözlü olarak etkileşim kurma ve sunum becerilerini geliştirir.
    12 Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler, iş güvenliği ve çalışan sağlığı ilkelerini öğrenir ve uygular.
    13 Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği, hijyen, sanitasyon kuralları ile bu alanlardaki mevzuat ve standartları öğrenir ve uygular.
    14 Gıda-insan ve gıda-toplum ilişkilerini öğrenir, gıdanın toplumsal düzen üzerindeki etkisini anlar.
    15 Alanıyla ilgili teknolojik gelişmelerden kazanım sağlar. Teknolojiyi ve teknolojik gelişmeleri alanında uygular.
    16 Gastronomi ve mutfak sanatları alanında ikinci bir dilde Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde okuma-yazma, anlama ve konuşma becerileri kazanır.

    YETKİNLİKLER / Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği

    4. Gıda bilimi ve beslenme ilkelerini öğrenir ve alanında uygular.

    10. Yiyecek-içecekleri tedarik etme, depolama, hazırlama, pişirme ve sunma yöntemlerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenir.

    11. Grupla beraber çalışmayı öğrenir, yazılı ve sözlü olarak etkileşim kurma ve sunum becerilerini geliştirir.

    14. Gıda-insan ve gıda-toplum ilişkilerini öğrenir, gıdanın toplumsal düzen üzerindeki etkisini anlar.

    YETKİNLİKLER / Öğrenme Yetkinliği

    2. Gastronomi alanındaki teknikleri ve güncel gelişmeleri öğrenir. Bu konuda araştırma yapma becerisi kazanır.

    3. Turizm alanında genel bilgi sahibi olur, turizm ve gastronomi arasındaki ilişkileri kavrar, turizm ve gastronomi alanındaki verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.

    4. Gıda bilimi ve beslenme ilkelerini öğrenir ve alanında uygular.

    5. İşletme, pazarlama ve iktisat alanlarındaki temel kavramları öğrenir. Bu kavramları alanında kullanma becerisi geliştirir.

    9. Menü yönetimi, menü planlaması, yiyecek-içecek maliyeti, fiyatlandırma gibi konularda bilgi sahibi olur ve alanında uygular.

    10. Yiyecek-içecekleri tedarik etme, depolama, hazırlama, pişirme ve sunma yöntemlerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenir.

    12. Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler, iş güvenliği ve çalışan sağlığı ilkelerini öğrenir ve uygular.

    13. Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği, hijyen, sanitasyon kuralları ile bu alanlardaki mevzuat ve standartları öğrenir ve uygular.

    14. Gıda-insan ve gıda-toplum ilişkilerini öğrenir, gıdanın toplumsal düzen üzerindeki etkisini anlar.

    15. Alanıyla ilgili teknolojik gelişmelerden kazanım sağlar. Teknolojiyi ve teknolojik gelişmeleri alanında uygular.

    16. Gastronomi ve mutfak sanatları alanında ikinci bir dilde Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde okuma-yazma, anlama ve konuşma becerileri kazanır.

    YETKİNLİKLER / İletişim ve Sosyal Yetkinlik

    1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları ve temel ilkeleri öğrenir.

    2. Gastronomi alanındaki teknikleri ve güncel gelişmeleri öğrenir. Bu konuda araştırma yapma becerisi kazanır.

    3. Turizm alanında genel bilgi sahibi olur, turizm ve gastronomi arasındaki ilişkileri kavrar, turizm ve gastronomi alanındaki verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.

    4. Gıda bilimi ve beslenme ilkelerini öğrenir ve alanında uygular.

    5. İşletme, pazarlama ve iktisat alanlarındaki temel kavramları öğrenir. Bu kavramları alanında kullanma becerisi geliştirir.

    6. Yiyecek içecek işletmeciliğine ilişkin teori ve uygulamaları öğrenir, girişimcilik becerileri kazanır.

    7. Yiyecek içecek işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları alanına katkı sağlayacak proje geliştirmeyi öğrenir.

    8. Konaklama ve ağırlama endüstrileri alanındaki kavramlar ve kurallar hakkında bilgi sahibi olur. Gastronomi alanının konaklama ve ağırlama endüstrisindeki yerini öğrenir.

    9. Menü yönetimi, menü planlaması, yiyecek-içecek maliyeti, fiyatlandırma gibi konularda bilgi sahibi olur ve alanında uygular.

    10. Yiyecek-içecekleri tedarik etme, depolama, hazırlama, pişirme ve sunma yöntemlerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenir.

    11. Grupla beraber çalışmayı öğrenir, yazılı ve sözlü olarak etkileşim kurma ve sunum becerilerini geliştirir.

    12. Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler, iş güvenliği ve çalışan sağlığı ilkelerini öğrenir ve uygular.

    14. Gıda-insan ve gıda-toplum ilişkilerini öğrenir, gıdanın toplumsal düzen üzerindeki etkisini anlar.

    15. Alanıyla ilgili teknolojik gelişmelerden kazanım sağlar. Teknolojiyi ve teknolojik gelişmeleri alanında uygular.

    16. Gastronomi ve mutfak sanatları alanında ikinci bir dilde Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde okuma-yazma, anlama ve konuşma becerileri kazanır.

    YETKİNLİKLER / Alana Özgü Yetkinlik

    1. Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki kavramları ve temel ilkeleri öğrenir.

    2. Gastronomi alanındaki teknikleri ve güncel gelişmeleri öğrenir. Bu konuda araştırma yapma becerisi kazanır.

    3. Turizm alanında genel bilgi sahibi olur, turizm ve gastronomi arasındaki ilişkileri kavrar, turizm ve gastronomi alanındaki verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.

    4. Gıda bilimi ve beslenme ilkelerini öğrenir ve alanında uygular.

    6. Yiyecek içecek işletmeciliğine ilişkin teori ve uygulamaları öğrenir, girişimcilik becerileri kazanır.

    7. Yiyecek içecek işletmeciliği, gastronomi ve mutfak sanatları alanına katkı sağlayacak proje geliştirmeyi öğrenir.

    8. Konaklama ve ağırlama endüstrileri alanındaki kavramlar ve kurallar hakkında bilgi sahibi olur. Gastronomi alanının konaklama ve ağırlama endüstrisindeki yerini öğrenir.

    9. Menü yönetimi, menü planlaması, yiyecek-içecek maliyeti, fiyatlandırma gibi konularda bilgi sahibi olur ve alanında uygular.

    10. Yiyecek-içecekleri tedarik etme, depolama, hazırlama, pişirme ve sunma yöntemlerini teorik ve uygulamalı olarak öğrenir.

    11. Grupla beraber çalışmayı öğrenir, yazılı ve sözlü olarak etkileşim kurma ve sunum becerilerini geliştirir.

    12. Alanı ile ilgili hukuki düzenlemeler, iş güvenliği ve çalışan sağlığı ilkelerini öğrenir ve uygular.

    13. Ulusal ve uluslararası gıda güvenliği, hijyen, sanitasyon kuralları ile bu alanlardaki mevzuat ve standartları öğrenir ve uygular.

    15. Alanıyla ilgili teknolojik gelişmelerden kazanım sağlar. Teknolojiyi ve teknolojik gelişmeleri alanında uygular.

    Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi
    1 Alanındaki güncel bilgileri içeren ders kitapları, uygulama araç-gereçleri ve diğer kaynaklarla desteklenen ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgilere sahip olma.
    2 Alanında edindiği ileri düzeydeki kuramsal ve uygulamalı bilgileri kullanabilme.
    3 Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilme ve değerlendirebilme, sorunları tanımlayabilme, analiz edebilme, araştırmalara ve kanıtlara dayalı çözüm önerileri geliştirebilme.
    4 Alanı ile ilgili ileri düzeydeki bir çalışmayı bağımsız olarak yürütebilme.
    5 Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaşılan ve öngörülemeyen karmaşık sorunları çözmek için bireysel ve ekip üyesi olarak sorumluluk alabilme.
    6 Sorumluluğu altında çalışanların bir proje çerçevesinde gelişimlerine yönelik etkinlikleri planlayabilme ve yönetebilme.
    7 Alanında edindiği ileri düzeydeki bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirebilme,
    8 Öğrenme gereksinimlerini belirleyebilme ve öğrenmesini yönlendirebilme.
    9 Yaşam boyu öğrenmeye ilişkin olumlu tutum geliştirebilme.
    10 Alanı ile ilgili konularda ilgili kişi ve kurumları bilgilendirebilme; düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilme.
    11 Alanı ile ilgili konularda düşüncelerini ve sorunlara ilişkin çözüm önerilerini nicel ve nitel verilerle destekleyerek uzman olan ve olmayan kişilerle paylaşabilme.
    12 Toplumsal sorumluluk bilinci ile yaşadığı sosyal çevre için proje ve etkinlikler düzenleyebilme ve bunları uygulayabilme.
    13 Bir yabancı dili  en az Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde kullanarak alanındaki bilgileri izleyebilme ve meslektaşları ile iletişim kurabilme.
    14 Alanının gerektirdiği en az Avrupa Bilgisayar Kullanma Lisansı İleri Düzeyinde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanabilme.
    15 Alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması,  uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme.
    16 Sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite kültürü ve kültürel değerlerin korunması ile çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olma.
    YÇ 1 YÇ 2 YÇ 3 YÇ 4 YÇ 5 YÇ 6 YÇ 7 YÇ 8 YÇ 9 YÇ 10 YÇ 11 YÇ 12 YÇ 13 YÇ 14 YÇ 15 YÇ 16
    PÇ 1
    PÇ 2
    PÇ 3
    PÇ 4
    PÇ 5
    PÇ 6
    PÇ 7
    PÇ 8
    PÇ 9
    PÇ 10
    PÇ 11
    PÇ 12
    PÇ 13
    PÇ 14
    PÇ 15
    PÇ 16