Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Üretim Teknolojisi ve Kalite I | GAP 101 | 1 | 3 + 0 | 3 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör. HÜSEYİN DURAN |
Dersi Verenler | TÜLAY DURAN, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Meyve-sebze ürünleri, tahıl ürünleri, et ürünleri ve özel gıda ürünleri üretim teknolojileri ile bu ürünlerdeki kalite kontrol kriterleri hakkında öğrencilere bilgi kazandırmak |
Dersin İçeriği | Meyve-sebze ürünleri, tahıl ürünleri, et ürünleri ve özel gıda ürünleri üretim teknolojileri ve bu proseslerde kritik kontrol noktaları |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Meyve ve sebze ürünleri üretim teknolojilerini ve kritik kontrol noktalarını anlatır. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
2 | Meyve ve sebze ürünleri üretim-akım şemalarını çizer. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
3 | Tahıl ürünleri üretim teknolojilerini ve kritik kontrol noktalarını izah eder. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
4 | Tahıl ürünleri üretim akım-şemalarını çizer. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
5 | Et ürünleri üretim teknolojilerini ve kritik kontrol noktalarını anlatır. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
6 | Et ürünleri üretim-akım şemalarını çizer. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
7 | Özel gıda üretim teknolojilerini ve kritik kontrol noktalarını anlatır. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
8 | Özel gıda ürünleri üretim-akım şemalarını çizer. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Meyve ve sebze suyu üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
2 | Konserve üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
3 | Kurutulmuş meyve ve sebze üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları. Turşu üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
4 | Salça üretim teknolojileri ve kritik kontrol noktaları. Reçel ve marmelat üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
5 | Un üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
6 | Ekmek üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
7 | Makarna üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
8 | Bisküvi, kraker, kek ve kahvaltılık tahıl ürünleri üretim teknolojileri ve kritik kontrol noktaları | |
9 | ARA SINAV | |
10 | Etin bileşimi ve standart karkas parçalama | |
11 | Fermente et ürünleri üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları. Pastırma ve kavurma üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
12 | Emülsiyon tipi et ürünleri üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
13 | Şeker ve şekerli ürünler üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları | |
14 | Şekerli ürünler üretim teknolojisi. Çay ve kahve üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları. Ketçap ve mayonez üretim teknolojisi ve kritik kontrol noktaları |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | 1.AKBULUT, N., KARAGÖZLÜ, C. 2001. Gıda Bilimi ve Teknolojisi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları Ders Notları: 65/1, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Basımevi, İzmir, 75 s. 2.BULDUK, S. 2007. Gıda Teknolojisi. Detay Yayıncılık, 426 s. 3.TULL, A. 2002. Food Technology: An Introduction. Oxford University Press, 128 p. |
Ders Kaynakları |
Sıra | Program Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | X | ||||||
2 | X | ||||||
3 | X | ||||||
4 | X | ||||||
5 | X | ||||||
6 | X | ||||||
7 | X | ||||||
8 | X | ||||||
9 | X | ||||||
10 | X |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 50 |
1. Kısa Sınav | 15 |
2. Kısa Sınav | 15 |
1. Ödev | 20 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 1 | 16 |
Ara Sınav | 1 | 8 | 8 |
Kısa Sınav | 2 | 5 | 10 |
Ödev | 1 | 6 | 6 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 108 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 4,32 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4 |