Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Proteın Purıfıcatıon and Charactherızatıon KIM 543 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi YUKSEK_LISANS
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Prof.Dr. GÜLNUR ARABACI
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Biochemistry division research asisstants  

Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı

The aim of this course is to provide information about the structure and functions of proteins related to living organisms and to inform the importance of proteins in medicine, biochemistry and biotechnology.  

Dersin İçeriği

 Introduction-protein purification strategy and purpose, general methods, special methods for protein determination, chromatographic methods, electrophoretic methods, chemical changes of proteins, determination of c- (carboxyl) end of proteins, amino acid analysis  

Kalkınma Amaçları
# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Recognize amino acids and protein structures. Anlatım, Soru-Cevap,
2 Recognize the general methods used in protein purification. Soru-Cevap, Anlatım,
3 Categorize the chromatographic methods. Soru-Cevap, Anlatım,
4 Categorize the chromatographic methods. Soru-Cevap, Anlatım,
5 Questions the determination of amino acids, which are the building blocks of proteins. Gezi / Gözlem, Soru-Cevap, Anlatım,
6 Discusses the latest developments in the structure and function analysis of proteins. Soru-Cevap, Anlatım,
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 Protein purification strategy and purpose [1] Pages 1-12
2 General methods [1] Pages 13-37
3 Specific methods for protein determination [1] Pages 38-47
4 Extraction of proteins and subcellular fractionation [1] Pages 48-75
5 Ion exchange chromatography [1] Pages 100-125
6 Gel filtration chromatography [1] Pages 126-137
7 Hydrophobic interaction chromatography [1] Pages 138-149
8 Electrophoretic methods used in protein purification [1] Pages 150-165
9 Mdterm
10 Chemical changes of Proteins and Enzymes [1] Pages 179-195
11 Immunological methods [1] Pages 196-210
12 Affiniti chromataography and crystallization of proteins [1] Pages 211-226
13 Chemical and enzymatic breakdown of proteins [1] Pages 228-240
14 Analysis techniques of C- and N-termini of polypeptides and amine acids [1] Pages 245-264
Kaynaklar
Ders Notu

[1] A. TELEFONCU " Protein saflaştırılması ve karakterizasyonu Ege Üniversitesi, Fen Fakültesi Basımevi, 1996, İzmir.  

Ders Kaynakları

[2] G. A. Petsko, D. Ringe Protein structure and function New Science Pres, Oxford : Blackwell Pub., 2004, London. 

Sıra Program Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
1 Yaşadığı toplumun bilgi toplumu olmasına katkıda bulunmak, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunlara çözüm sunmak amaçlarıyla alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri ulusal ve uluslararası bilimsel ortamlarda (toplantılarda) tanıtır.
2 Alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır, alanında güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgiye sahip olup ve elde ettiği bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular.
3 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; karmaşık sistem veya süreçleri tasarlar ve tasarımlarında yenilikçi/alternatif çözümler ile gelişmekte olan yenilikçi yöntemleri kullanır.
4 Kuramsal, deneysel ve modelleme esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular, belirsiz, sınırlı ya da eksik verileri bilimsel yöntemlerle tamamlar; verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
5 Alanındaki uygulamaların sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuki boyutlarını ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların getirdiği kısıtların farkındadır. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin bir biçimde birlikte ve ya bağımsız çalışabilir ve sorumluluk alır.
6 Alanındaki lisans düzeyi yeterliliklerini temel alarak, iş ve laboratuvar güvenliği yanında çevre koruma bilincine sahip olur. Aynı ya da farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir, analiz eder ve yorumlar.
7 Alanındaki temel ve modern cihazlar hakkında uygulamalı ve teorik bilgilere sahip olup, bu yöntemlerle akademik düzeyde kimya deneyleri gerçekleştirir elde ettiği sonuçları analiz edebilir ve değerlendirebilir. X
# Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
1 Recognize amino acids and protein structures. 3
2 Recognize the general methods used in protein purification. 3
3 Categorize the chromatographic methods. 3
4 Categorize the chromatographic methods. 4
5 Questions the determination of amino acids, which are the building blocks of proteins. 4
6 Discusses the latest developments in the structure and function analysis of proteins. 4
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Ara Sınav 50
1. Kısa Sınav 10
1. Ödev 20
1. Performans Görevi (Seminer) 20
Toplam 100
1. Yıl İçinin Başarıya 50
1. Final 50
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 16 3 48
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 16 3 48
Ara Sınav 1 15 15
Kısa Sınav 1 10 10
Ödev 1 10 10
Performans Görevi (Seminer) 1 10 10
Final 1 20 20
Toplam İş Yükü 161
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) 6,44
Dersin AKTS Kredisi 6