Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Bıotechnology I KIM 545 0 3 + 0 3 6
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili İngilizce
Dersin Seviyesi YUKSEK_LISANS
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi SEMRA YILMAZER KESKİN
Dersi Verenler
Dersin Yardımcıları

Research assistants in Biochemistry division.

Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı

To provide information about the application areas of biotechnology, important microorganisms in biotechnology, the growing conditions of microorganisms, the principles and regulation of microorganism metabolism.

 

Dersin İçeriği

Definition and importance of biotechnology, overview of biotechnological methods, biotechnology market, overview of biotechnology, basic principles of biotechnology (important microorganisms in the technique, microbial biomass production, production of primary metabolites, fermentation, production of secondary metabolites), basic principles of animal metabolism (microorganism) cultures, technical principles of fermentation, basic processes in biotechnology).

# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Students learn the definition of biotechnology. Anlatım, Soru-Cevap,
2 Students learn the basic principles of biotechnology. Soru-Cevap, Anlatım,
3 Students learn the important microorganisms used in biotechnology and their growing conditions. Soru-Cevap, Anlatım,
4 Students will have information about the production of biomass, primary and secondary metabolites. Soru-Cevap, Anlatım,
5 Students learn about microorganism metabolism. Soru-Cevap, Anlatım,
6 Students understand fermentation. Soru-Cevap, Anlatım, Yazılı Sınavlar (Kısa ve Uzun Yanıtlı), Kısa Cevaplı Testler, Doğru Yanlış Testleri,
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 Definition and importance of biotechnology [1]
2 Historical evolution of biotechnology [1]
3 Biotechnology overview [1]
4 Basic principles of biotechnology [1]
5 Important microorganisms in biotechnology. (bacteria, yeasts, molds) and growing conditions [1]
6 Biomass production [1]
7 Production of primary metabolites [1]
8 Fermantation [1]
9 Midterm
10 Production of secondary metabolites [1], [2]
11 Microorganism metabolism [1], [2]
12 Microorganism metabolism [1], [2]
13 Vegetable animal cell cultures [1], [2]
14 Technical principles of fermentation [1], [2]
Kaynaklar
Ders Notu

[1] Telefoncu A. (1995), Biyoteknolloji, ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir, Türkiye.

Ders Kaynakları

[2] Moo-Young M. (1985). Comprehensive Biotechnology, Vol.1-4, Pergamon Pres, New York, USA.

Sıra Program Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
1 Yaşadığı toplumun bilgi toplumu olmasına katkıda bulunmak, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunlara çözüm sunmak amaçlarıyla alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri ulusal ve uluslararası bilimsel ortamlarda (toplantılarda) tanıtır.
2 Alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır, alanında güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında kapsamlı bilgiye sahip olup ve elde ettiği bilgiyi değerlendirir, yorumlar ve uygular.
3 Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; karmaşık sistem veya süreçleri tasarlar ve tasarımlarında yenilikçi/alternatif çözümler ile gelişmekte olan yenilikçi yöntemleri kullanır.
4 Kuramsal, deneysel ve modelleme esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular, belirsiz, sınırlı ya da eksik verileri bilimsel yöntemlerle tamamlar; verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir.
5 Alanındaki uygulamaların sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuki boyutlarını ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların getirdiği kısıtların farkındadır. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin bir biçimde birlikte ve ya bağımsız çalışabilir ve sorumluluk alır.
6 Alanındaki lisans düzeyi yeterliliklerini temel alarak, iş ve laboratuvar güvenliği yanında çevre koruma bilincine sahip olur. Aynı ya da farklı bir alanda bilgilerini uzmanlık düzeyinde geliştirir, derinleştirir, analiz eder ve yorumlar.
7 Alanındaki temel ve modern cihazlar hakkında uygulamalı ve teorik bilgilere sahip olup, bu yöntemlerle akademik düzeyde kimya deneyleri gerçekleştirir elde ettiği sonuçları analiz edebilir ve değerlendirebilir.
# Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7
1 Students learn the definition of biotechnology.
2 Students learn the basic principles of biotechnology.
3 Students learn the important microorganisms used in biotechnology and their growing conditions.
4 Students will have information about the production of biomass, primary and secondary metabolites.
5 Students learn about microorganism metabolism.
6 Students understand fermentation.
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Ara Sınav 60
1. Performans Görevi (Seminer) 20
1. Ödev 20
Toplam 100
1. Yıl İçinin Başarıya 50
1. Final 50
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 16 3 48
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 16 3 48
Ara Sınav 1 15 15
Ödev 1 10 10
Performans Görevi (Seminer) 1 10 10
Final 1 20 20
Toplam İş Yükü 151
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) 6,04
Dersin AKTS Kredisi 6