Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Enzymes Used In Industry and Theır Applıcatıons | KIM 636 | 0 | 3 + 0 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Doktora |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Prof.Dr. GÜLNUR ARABACI |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | Biochemistry Division Research Assistants |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Enzymes known as biocatalysts catalyze biochemical reactions and have uses in many industries. The aim of this course is to give information about the structure, mechanisms and uses of enzymes widely used in the industry, and the students who will graduate will contribute to business life and university-industry partnership studies.
|
Dersin İçeriği | General information about enzymes and their classifications, Enzyme Production and technologies used, the importance and usage areas of enzymes in industry and how they are used.
|
Kalkınma Amaçları |
---|
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Learning about enzymes used in industry | Beyin Fırtınası, Tartışma, | |
2 | Learning the production of these enzymes | Soru-Cevap, Anlatım, | |
3 | Learning the improvement ways and methods of enzyme production | Soru-Cevap, Anlatım, | |
4 | They learn about enzyme production technologies used in industry. | Soru-Cevap, Anlatım, | |
5 | Learn and interpret the usage of enzymes in the industry | Soru-Cevap, Anlatım, | |
6 | Examine the enzyme applications used in the industry. | Gezi / Gözlem, Soru-Cevap, Anlatım, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Introduction to Enzymes | 1. Week Presentation |
2 | Enzymes Classification | 2. Week Presentation |
3 | Enzyme Production | 3, Week Presentation |
4 | Enzyme Production Improvements | 4.Week Presentation |
5 | Enzyme Development Technologies | 5.Week Presentation |
6 | Industrial Enzyme Production Technology | 6.Week Presentation |
7 | Industrial Application of Enzymes | 7.Week Presentation |
8 | Enzymes in Food Industry | 8.Week Presentation |
9 | Enzymes in Textile Industry | 9.Week Presentation |
10 | Enzyme Applications in Detergent Industry | 10.Week Presentation |
11 | Enzymes in Pulp and Paper Industry | 11.Week Presentation |
12 | Enzymes in Animal Feed Industry | 12.Week Presentation |
13 | Enzymes in Leather Industry | 13.Week Presentation |
14 | Enzyme Applications in the Chemistry and Pharma Sectors | 14.Week Presentation |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | Compiled power point presentations
|
Ders Kaynakları |
Sıra | Program Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | Yaşadığı toplumun bilgi toplumu olmasına katkıda bulunmak, toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik sorunlara çözüm sunmak amaçlarıyla alanındaki bilimsel, teknolojik, sosyal veya kültürel ilerlemeleri içeren bilimsel projeler geliştirir ve bu projeleri ulusal ve uluslararası bilimsel ortamlarda (toplantılarda) tanıtır. | ||||||
2 | Alanında bilimsel araştırma yaparak bilgiye genişlemesine ve derinlemesine ulaşır, alanında güncel teknik ve yöntemler ile bunların kısıtları hakkında sahip olduğu kapsamlı bilgiyi elde ettiği bilgi ile karşılaştırarak değerlendirir ve sentezleyerek yeni sonuçlar ortaya koyar. | X | |||||
3 | Alanı ile ilgili problemleri tanımlar ve formüle eder, yeni ve/veya özgün fikir ve yöntemler geliştirir; karmaşık sistem veya süreçleri tasarlar ve tasarımlarında yenilikçi/alternatif çözümler ve/veya yöntemler geliştirir. | X | |||||
4 | Kuramsal, deneysel ve modelleme esaslı araştırmaları tasarlar ve uygular, belirsiz, sınırlı ya da eksik verileri bilimsel yöntemlerle tamamlar; verilerin toplanması, yorumlanması, duyurulması ile yeni modellemelerin oluşturulması aşamalarında ve mesleki tüm etkinliklerde toplumsal, bilimsel ve etik değerleri gözetir. | ||||||
5 | Alanındaki uygulamaların sosyal, çevresel, sağlık, güvenlik, hukuki boyutlarını ile proje yönetimi ve iş hayatı uygulamalarını bilir ve bunların getirdiği kısıtların farkındadır. Disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda etkin biçimde çalışabilir, bu tür takımlarda liderlik yapabilir ve karmaşık durumlarda çözüm yaklaşımları geliştirebilir; bağımsız çalışabilir ve sorumluluk alır. | ||||||
6 | Çalışmalarının süreç ve sonuçlarını, alanında veya alan dışındaki ulusal ve uluslararası ortamlarda bir yabancı dili en az Avrupa Dil Portföyü C1 Genel Düzeyinde kullanarak, yazılı ya da sözlü olarak aktararak sözlü ve yazılı iletişim kurar. |
# | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı | PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 |
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | Learning about enzymes used in industry | 3 | |||||
2 | Learning the production of these enzymes | 3 | |||||
3 | Learning the improvement ways and methods of enzyme production | 4 | |||||
4 | They learn about enzyme production technologies used in industry. | 4 | 4 | ||||
5 | Learn and interpret the usage of enzymes in the industry | 4 | |||||
6 | Examine the enzyme applications used in the industry. | 4 |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 60 |
1. Ödev | 20 |
1. Performans Görevi (Seminer) | 20 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 3 | 48 |
Ara Sınav | 1 | 15 | 15 |
Ödev | 1 | 10 | 10 |
Performans Görevi (Seminer) | 1 | 10 | 10 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 151 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 6,04 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 6 |