Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Proteın Chemıstry | FST 513 | 0 | 3 + 0 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | YUKSEK_LISANS |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Doç.Dr. MUSTAFA ÖZTÜRK |
Dersi Verenler | Doç.Dr. MUSTAFA ÖZTÜRK, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Proteini meydana getiren amino asitlerin yapısal özellikleri, bu özelliklerin protein bünyesinde bir araya geldiğinde oluşturacağı fiziksel özellikleri, ortam koşullarına (ör; pH, iyonik kuvvet) göre protein yapısında meydana gelen değişimleri ve proteinlerin tespiti ve izolasyonunu hakkında bilgi sahibi edindirmektir. |
Dersin İçeriği | Amino asitler: Yapı ve Özellikler Peptid bağları, İkincil yapılar Kovalent olmayan etkileşimler, Protein şekillenmesi, Üçüncül ve Dördüncü yapılar Protein denatürasyonu, Denatüre edici ajanlar Protein tespit yöntemleri, Amino asit analizleri Boyut ve moleküler ağırlığın bulunması, Amino asit sekanslama, Peptit sentezi Kimyasal modifikasyon Hidrodinamik özellikler Optik özellikler Çözünürlük |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Amino asitlerin yapısı hakkında bilgi sahibi olur | Anlatım, | Ödev, |
2 | İkincil yapıların oluşmasında fiziksel özelliklerin önemini kavrar | Anlatım, | Ödev, |
3 | Üçüncül ve dördüncül yapıları oluşturmasında protein-ortam ilişkilerini kavrar | Anlatım, | Ödev, |
4 | Proteinlerin ölçülmesi ve izolasyonu hakkında temel bilgi sahibi olur | Anlatım, | Ödev, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Amino asitler: Yapı ve Özellikler | |
2 | Amino asitler: Yapı ve Özellikler | |
3 | Peptid bağları, İkincil yapılar | |
4 | Kovalent olmayan etkileşimler | |
5 | Protein şekillenmesi, Üçüncül ve Dördüncü yapılar | |
6 | Protein şekillenmesi, Üçüncül ve Dördüncü yapılar | |
7 | Protein denatürasyonu, Denatüre edici ajanlar | |
8 | Protein tespit yöntemleri, Amino asit analizleri | |
9 | Boyut ve moleküler ağırlığın bulunması | |
10 | Amino asit sekanslama, Peptit sentezi | |
11 | Kimyasal modifikasyon | |
12 | Hidrodinamik özelikler | |
13 | Optik özellikler | |
14 | Çözünürlük |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | |
Ders Kaynakları | Proteins, Structures and Molecular Properties (T.E. Crighton, W.H. Freemen & Co. Publishers, 1996). |
# | Ders Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı |
---|---|
1 | Amino asitlerin yapısı hakkında bilgi sahibi olur |
2 | İkincil yapıların oluşmasında fiziksel özelliklerin önemini kavrar |
3 | Üçüncül ve dördüncül yapıları oluşturmasında protein-ortam ilişkilerini kavrar |
4 | Proteinlerin ölçülmesi ve izolasyonu hakkında temel bilgi sahibi olur |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ödev | 100 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Ödev | 3 | 15 | 45 |
Final | 1 | 15 | 15 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 2 | 32 |
Toplam İş Yükü | 140 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 5,6 | ||
dersAKTSKredisi | 6 |