Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Staj I GDM 399 5 0 + 1 1 5
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi MUSTAFA ÖZTÜRK
Dersi Verenler Prof.Dr. SUZAN ÖZTÜRK YILMAZ,
Dersin Yardımcıları
Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı Derslerde edinilen bilgilerin uygulamaya aktarılması
Dersin İçeriği Gıdaların üretimi, işlenmesi ve analizi
# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Staj yaptığı işletme veya laboratuvar hakkında bilgi verir Bireysel Çalışma, Sözlü Sınav, Performans Görevi,
2 Staj yaptığı işletmede üretilen ürünleri anlatır Bireysel Çalışma, Sözlü Sınav, Performans Görevi,
3 Staj yaptığı işletmenin üretim yöntemlerini anlatır Bireysel Çalışma, Sözlü Sınav, Performans Görevi,
4 Yaptığı analizleri yorumlar Deney / Laboratuvar, Bireysel Çalışma, Sözlü Sınav, Performans Görevi,
5 İşletme veya laboratuvarda karşılaşılabilecek problemlere örnek verir. Deney / Laboratuvar, Bireysel Çalışma, Sözlü Sınav, Performans Görevi,
6 İşletme veya laboratuvarda karşılaşılabilecek problemlere çözüm önerileri getirir. Deney / Laboratuvar, Bireysel Çalışma, Sözlü Sınav, Performans Görevi,
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 Üretim veya laboratuvar uygulama
2 Üretim veya laboratuvar uygulama
3 Üretim veya laboratuvar uygulama
4 Üretim veya laboratuvar uygulama
5 Üretim veya laboratuvar uygulama
6 Üretim veya laboratuvar uygulama
7 Üretim veya laboratuvar uygulama
8 Üretim veya laboratuvar uygulama
9 Üretim veya laboratuvar uygulama
10 Üretim veya laboratuvar uygulama
11 Üretim veya laboratuvar uygulama
12 Üretim veya laboratuvar uygulama
13 Üretim veya laboratuvar uygulama
14 Üretim veya laboratuvar uygulama
Kaynaklar
Ders Notu
Ders Kaynakları
Sıra Program Çıktıları Katkı Düzeyi
1 2 3 4 5
1 Matematik, fen bilimleri ve kendi dalları ile ilgili mühendislik konularında yeterli bilgi birikimi; bu alanlardaki kuramsal ve uygulamalı bilgilerini kullanarak karmaşık Gıda Mühendisliği problemlerini modelleyebilme ve çözebilme becerisi. X
2 Karmaşık Gıda Mühendisliği problemlerini saptama, tanımlama, formüle etme ve çözme becerisi; bu amaçla uygun analitik yöntemler ile modelleme tekniklerini seçme ve uygulama becerisi. X
3 Gıda Mühendisliği alanında karmaşık bir sistemi, sistem bileşenini süreci ya da ürünü analiz etme ve istenen gereksinimleri karşılamak üzere gerçekçi kısıtlar altında tasarlama ve bu doğrultuda modern tasarım yöntemlerini uygulama becerisi. X
4 Gıda Mühendisliği uygulamalarında karşılaşılan karmaşık problemler için modern yöntemleri ve bilişim teknolojilerini seçme ve etkin bir şekilde kullanma becerisi. X
5 Gıda Mühendisliğindeki karmaşık problemlerin ve araştırma konularının incelenmesi amacıyla bir deneyi tasarlama, yapma, verilerini toplama ve sonuçlarını analiz etme ve yorumlama becerisi. X
6 Bireysel olarak ve çok disiplinli takımlarda etkin çalışma ve sorumluluk alma becerisi. X
7 Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma, etkin rapor yazma ve anlayabilme, etkin sunum yapabilme, açık ve anlaşılır talimat verme ve alma becerisi; en az bir yabancı dil bilgisi. X
8 Yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincinde olma; bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleme ve kendini sürekli yenileme becerisi, X
9 Mesleki ve etik sorumluluk bilinci; etik olma ve etik ilkelerine uygun davranma becerisi. X
10 İş hayatında, proje yönetimi, risk yönetimi gibi konularda bilgi sahibi olma; girişimcilik, yenilikçilik ve sürdürülebilirlik konuları hakkında farkındalık. X
11 Gıda Mühendisliği uygulamalarının, çalışanların sağlığı, çevre ve iş güvenliği gibi konuların evrensel ve toplumsal boyutlardaki etkileri hakkında bilgi; mühendislik uygulamalarının hukuksal sonuçları konusunda farkındalık. X
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Sözlü Sınav 50
1. Performans Görevi (Uygulama) 50
Toplam 100
1. Yıl İçinin Başarıya 50
1. Final 50
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 16 4 64
Sözlü Sınav 1 20 20
Performans Görevi (Uygulama) 1 20 20
Final 1 20 20
Toplam İş Yükü 124
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) 4,96
Dersin AKTS Kredisi 5