Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Alternatif Pişirim Teknikleri I | GSF 001 | 0 | 1 + 2 | 2 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör. AYŞEGÜL ŞAHİN KORKMAZ |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. AYŞEGÜL ŞAHİN, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Redüksiyonlu pişirim tekniklerini öğrenciye tanıtmayı amaçlar. |
Dersin İçeriği | Raku sırları ve Raku pişirim tekniği bu dersin içeriğini oluşturmaktadır. |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Redüksiyonlu pişirim aşamalarını kavrar. | Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, | Sözlü Sınav, |
2 | Redüksiyonlu pişirimin tüm yöntemlerini uygular. | Alıştırma ve Uygulama, Gösterip Yaptırma, | Sözlü Sınav, |
3 | Redüksiyonlu pişirim esnasında oluşan reaksiyonları tanır. | Anlatım, Deney / Laboratuvar, | Ödev, |
4 | Redüksiyonlu pişirim esnasında kullanılan aletleri kullanır. | Gösterip Yaptırma, | Sözlü Sınav, |
5 | Sagar pişiriminde uygulanan fırın rejimlerini öğrenir. | Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, | Sınav , |
6 | Sagar pişiriminin üretim sürecinde karşılaşabileceği sorunları saptar ve çözer. | Soru-Cevap, Tartışma, Deney / Laboratuvar, | Sınav , |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Pişirimin yapılacağı ısıya dayanıklı sagar kutularının hazırlanması. | |
2 | Sagar pişiriminin uygulanacağı formların hazırlanmsı. | |
3 | Sagar kutularının bisküvi pişiriminin yapılması | |
4 | Pişirim esnasında kullanılacak kimyasalların öğrenilmesi | |
5 | Bisküvi pişirimi yapılmış formlara kimyasalların uygulanması | |
6 | Bisküvi pişirimi yapılmış formlara bakır ve çelik tellerin sarılması. | |
7 | Pişirim aşamasından önce kutulara organik malzemelerin yerleştirilmesi. | |
8 | Pişirimi yapılacak seramiklerin kutuya yerleştirilmesi | |
9 | 900-1050 C de sagar pişiriminin yapılması. | |
10 | Pişirimi yapılan formların temizlenmesi. | |
11 | Çalışmaya devam edilmesi ve değerlendirilmesi | |
12 | Sagar pişirimi sonrası ürünlerin karşılaştırılması. | |
13 | Uygulanan sagar tekniğinin kullanılan materyaller açısından değerlendirilmesi. | |
14 | Uygulamaların görsel dosya sunumunun yapılması. |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | |
Ders Kaynakları |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 25 |
1. Kısa Sınav | 25 |
1. Ödev | 25 |
2. Kısa Sınav | 25 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 60 |
1. Final | 40 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 2 | 32 |
Ara Sınav | 1 | 8 | 8 |
Kısa Sınav | 2 | 2 | 4 |
Ödev | 1 | 8 | 8 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 110 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 4,4 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4 |