Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Bıotechnology II | KIM 645 | 0 | 3 + 0 | 3 | 6 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | İngilizce |
Dersin Seviyesi | Doktora |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Dr.Öğr.Üyesi SEMRA YILMAZER KESKİN |
Dersi Verenler | |
Dersin Yardımcıları | Research assistants in Biochemistry division. |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | The main goal of the course is to increase the knowledge level of the students about Biotechnology and biotechnological processes. |
Dersin İçeriği | Biotechnology and biotechnological processes, biotransformations, enzyme production, environmental biotechnology, food biotechnology, agricultural biotechnology, microbial leaching and literature studies in biotechnology. |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Students learn biotechnology and biotechnological processes. | Anlatım, Soru-Cevap, | Sınav, Ödev, Performans Görevi, |
2 | Students will have information about enzyme production. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
3 | Student understands biotransformations. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
4 | The student can comment on environmental biotechnology. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
5 | The student learns about food biotechnology. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
6 | The student has knowledge about agricultural biotechnology. | Soru-Cevap, Anlatım, | Performans Görevi, Ödev, Sınav, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Biotechnology and biotechnological processes | [1] |
2 | Biotransformations | [1],[2] |
3 | Biotransformations | [1],[2] |
4 | Enzyme production | [1], [2] |
5 | Enzyme production | [1], [2] |
6 | Environmental biotechnology | [1], [2] |
7 | Environmental biotechnology | [1]., [2] |
8 | Food biotechnology | [1].,[2] |
9 | Midterm | |
10 | Food biotechnology | [1],[2] |
11 | Agicultural biotechnology | [1],[2] |
12 | Vaccines and vaccines in biotechnology | [1],[2] |
13 | Literature sdudies in the field of biotechnology | [1],[2],[3] |
14 | Literature studiıes in the field of biotechnology | [1],[2],[3] |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | [1] Telefoncu A. (1995), Biyoteknolloji, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir, Türkiye |
Ders Kaynakları | [2] Delweg H. (1987). Biotechnologie, Springer, Berlin, Germany. [3] Rehm H. J. (1980). Industrielle Microbiologie, Springer, Berlin, Germany. |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 60 |
1. Ödev | 20 |
1. Performans Görevi (Seminer) | 20 |
Toplam | 100 |
1. Final | 50 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Ödev | 1 | 10 | 10 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 3 | 48 |
Ara Sınav | 1 | 15 | 15 |
Performans Görevi (Seminer) | 1 | 10 | 10 |
Final | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü | 151 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 6,04 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 6 |