Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS
Staj II HKE 499 7 0 + 1 1 5
Ön Koşul Dersleri
Önerilen Seçmeli Dersler
Dersin Dili Türkçe
Dersin Seviyesi Lisans
Dersin Türü Zorunlu
Dersin Koordinatörü Dr.Öğr.Üyesi MİNE TAYLAN
Dersi Verenler Dr.Öğr.Üyesi MİNE TAYLAN,
Dersin Yardımcıları Staj Komisyonu
Dersin Kategorisi Diğer
Dersin Amacı Öğrencinin eğitim döneminde edindiği bütün bilgi birikimini sektörel ortamda kullanmasını sağlamaktır. Öğrenci mezuniyeti sonrasında çalışacağı, uzmanlaşacağı alanla ilgili çalışma ortamı, çalışma şartları vb. konularda bilgilenir.
Dersin İçeriği Öğrenci üç yıl içinde edindiği bilgi birikimini mezuniyeti sonrasında çalışacağı alanda uygular. Dört hafta süren bu çalışma dönemi eğitim kurumu ve reel sektör arasındaki ortak ve farklı noktaları görme imkanını sağlar.
# Ders Öğrenme Çıktıları Öğretim Yöntemleri Ölçme Yöntemleri
1 Eğitim döneminde edinilmiş bilgilerle uygulama yapar. Anlatım, Tartışma, Gösterip Yaptırma, Deney / Laboratuvar, Bireysel Çalışma, Portfolyo,
2 Yeni edindiği bilgilerle bilgi birikimini arttırır. Anlatım, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Deney / Laboratuvar, Bireysel Çalışma, Portfolyo,
3 Sektörel alandaki yeni gelişmeler hakkında bilgilenir. Anlatım, Soru-Cevap, Grup Çalışması, Deney / Laboratuvar, Bireysel Çalışma, Portfolyo,
4 Mezuniyeti sonrasında çalışacağı sektörü tanır. Anlatım, Gösterip Yaptırma, Grup Çalışması, Deney / Laboratuvar, Bireysel Çalışma, Portfolyo,
Hafta Ders Konuları Ön Hazırlık
1 Lisans mezuniyeti sonrasında çalışılacak sektörü tanımak, bilgi sahibi olmak ve uygulama yapmak için uzmanlaşılacak alanda çalışma yapılması.
2 Lisans mezuniyeti sonrasında çalışılacak sektörü tanımak, bilgi sahibi olmak ve uygulama yapmak için uzmanlaşılacak alanda çalışma yapılması.
3 Lisans mezuniyeti sonrasında çalışılacak sektörü tanımak, bilgi sahibi olmak ve uygulama yapmak için uzmanlaşılacak alanda çalışma yapılması.
4 Lisans mezuniyeti sonrasında çalışılacak sektörü tanımak, bilgi sahibi olmak ve uygulama yapmak için uzmanlaşılacak alanda çalışma yapılması.
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
Kaynaklar
Ders Notu
Ders Kaynakları
Değerlendirme Sistemi
Yarıyıl Çalışmaları Katkı Oranı
1. Ödev 100
Toplam 100
1. Yıl İçinin Başarıya 50
1. Final 50
Toplam 100
AKTS - İş Yükü Etkinlik Sayı Süre (Saat) Toplam İş Yükü (Saat)
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) 16 5 80
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) 16 3 48
Toplam İş Yükü 128
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) 5,12
Dersin AKTS Kredisi 5