Ders Plan Özeti
Dersin Türü | Adet | Kredi Toplam | AKTS Toplam | |
Program Temel Dersleri | Bölüm Zorunlu | 3 | 6 | 60 |
Program Uzmanlık Dersleri | Bölüm Seçmeli | 0 | - | 0 |
Fakülte / Enstitü Seçmeli Ders Listesi
Kodu | Ders | Tür | Dil | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|---|
GDA 501 | Gıda Patojenleri | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 505 | Toplu Beslenme Yapılan Kurumlarda Beslenme ve Yeme | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 509 | Mikroorganizmalarda Hücre Yapıları ve Fonksiyonlar | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 511 | Mikrobiyolojide Kullanılan Besiyerleri | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 513 | Meyve Suyu Üretim Teknolojisi | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 515 | Et Teknolojisinde Yeni Gelişmeler | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 521 | Konserve Üretim Teknolojisi | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 523 | Gıda Sanayinde Margarin ve Şorteningler | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 526 | Yeni Gıda Muhafaza Teknikleri | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 504 | Süt Endüstrisinde Yeni Gelişmeler | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 508 | Doğal Gıda Antioksidanları | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 537 | İleri Temel İşlemler | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 532 | Nişasta Kimyası | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 534 | Kimyasal Kor.ve Doğal Antimikrobiyal Bileşikler | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 539 | İleri Analitik Kimya | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 522 | Zeytinyağı Teknolojisi | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 520 | Tahıl Ürünleri ve Tahıl Ürünlerinde Analitik Kalite Kontrol | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 540 | Endüstriyel Mikrobiyoloji | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 542 | Gıda Güvenliği ve Toksikoloji | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 541 | Moleküler Biyolojide Kullanılan Yöntemler | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 554 | İleri Gıda Analizleri | Zorunlu | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 555 | Yeni Ambalaj Teknolojileri | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 553 | Gıdalarda Duyusal Değerlendirme Teknikleri | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 551 | Gıda Ambalaj Materyalleri ve Teknolojileri | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 800 | Tez Çalışması | Zorunlu | Türkçe | 0+0 | 0 | 48 |
GDM 557 | İleri Protein Kimyası | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 558 | Meyve Çeşit Bilimi (Polimi) | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 559 | Meyve Sebzelerde Biyolojik Esaslar | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 560 | Starter Kültür Teknolojisi | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
FBE 101 | Proje Yazma Teknikleri I | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
FBE 102 | Proje Yazma Teknikleri II | Seçmeli | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
GDM 500 | Bilimsel Araştırma Teknikleri ve Seminer | Zorunlu | Türkçe | 3+0 | 3 | 6 |
Toplam | 93 | 234 |