Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi | TOP 105 | 1 | 2 + 1 | 3 | 5 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Zorunlu |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör. HİKMET GENÇ |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. MESUT GÜRDAĞCIK, Öğr.Gör. ARZU ÖZEL YILMAZCAN, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Yiyecek içecek hizmet işletmeciliğinde organizasyon yapısını kavramak,hijyen,sanitasyon ve güvenlik konularını algılamak,tam zamanında üretim sistemini ve uygulanan servis yöntemlerini,yiyecek içecek döngüsünü ve maliyet kontrolünü öğrenme yetisine sahip olmak. |
Dersin İçeriği | Yiyecek içecek hizmet işletmeciliğinde tam zamanında üretim sistemini ve uygulanan servis yöntemlerini,yiyecek içecek döngüsünü ve maliyet kontrolünü öğrenmeyi içerir. |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Yiyecek içecek hizmetlerinin önemini ve organizasyon yapısını tanıyabilme | Anlatım, | Sınav , Ödev, |
2 | Temel mutfak üretim bilgisine sahip olmak ve temizlik, sağlık ve hijyen koşullarını kavramak | Anlatım, | Sınav , Ödev, |
3 | Yiyecek içecek hizmetleri departmanındaki bilgi akışını öğrenme | Anlatım, | Sınav , Ödev, |
4 | Yiyecek içecek hizmetlerinde Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme | Anlatım, | Sınav , |
5 | Yiyecek içecek hizmet işletmeciliğinde tam zamanında üretim sistemini ve uygulanan servis yöntemlerini öğrenme | Anlatım, Alıştırma ve Uygulama, | Sınav , Ödev, |
6 | Yiyecek içecek hizmetlerinde yiyecek içecek döngüsünü ve maliyet kontrolünü öğrenme | Anlatım, | Sınav , Ödev, |
7 | Yiyecek içecek hizmetlerinde mönünün önemini kavrayabilme | Anlatım, | Sınav , Ödev, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Yiyecek İçecek Endüstrisine ve Yiyecek İçecek Yönetimine Giriş | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLER OKUNACAKTIR |
2 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Kuruluş Çalışmaları ve Araştırmaları | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
3 | Yiyecek İçecek Bölümü ve Organizasyon Yapısı | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
4 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen, Sanitasyon ve Güvenlik | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
5 | Beslenme | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
6 | Mönü | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
7 | Servis | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
8 | Üretim (Mutfak) | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
9 | ARA SINAV | |
10 | Bar-İçki Bilgisi ve Servisi | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
11 | Yiyecek İçecek Döngüsü ve Maliyet Kontrolü | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
12 | Konuk ile İlişkiler ve Şikayetler ile İlgilenme | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
13 | Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Pazarlaması | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
14 | Uygulama ve genel tekrar | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | 1- Sökmen Alptekin., Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi, Detay yayıncılık, Ankara |
Ders Kaynakları | 1- Aktaş Ahmet Ağırlama hizmet işletmelerinde yiyecek ve içecek yönetimi detay yayıncılık,Ankara 2- Yılmaz Yaşar Servis tekniği ve yönetimi Detay yayıncılık,Ankara |
Sıra | Program Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | |||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
4 | |||||||
5 | |||||||
6 | |||||||
7 | |||||||
8 | |||||||
9 | |||||||
10 | |||||||
11 |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 70 |
1. Kısa Sınav | 10 |
2. Kısa Sınav | 10 |
1. Ödev | 10 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 3 | 48 |
Ara Sınav | 1 | 5 | 5 |
Kısa Sınav | 2 | 2 | 4 |
Ödev | 1 | 5 | 5 |
Final | 1 | 15 | 15 |
Toplam İş Yükü | 125 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 5 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 5 |