Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Yiyecek ve İçecek Servis Teknikleri | ASP 215 | 3 | 2 + 1 | 3 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör. MESUT GÜRDAĞCIK |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. TANER ÖZTÜRK, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | Servis yönetimi ve organizasyonu hakkında bilgi sahibi olmak.Temel servis tekniği bilgisine sahip olmak. Mönü planlama ve mönü türleri hakkında bilgi sahibi olmak. Yiyecek içecek kontrolünü öğrenmek. |
Dersin İçeriği | Servis Yönetimi,Servis bilgisi, Serviste hijyen ve sanitasyon kuralları , servis metodları, Mönü planlama ve mönü türlerini vede yiyecek içecek kontrolünü öğrenmek |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Servis departmanının tanıtımı | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
2 | Servis personelinin kişisel özellikleri ve görevleri | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
3 | Servis departmanında kullanılan araçların tanıtılması ve temizliği | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
4 | Mönü tanzimi ve mönü çeşitleri | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
5 | Serviste Mise en place çalışmaları | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
6 | Servis metodları | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
7 | Servis personelinin konuk ilişkileri ve servis uygulaması | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
8 | Ziyafet masa şekilleri ve ziyafet sofralarında servis akış düzeni | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
9 | Ara Sınav | |
10 | Konukların masalarında yapılan çalışmalar (Flambe yapma) | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
11 | Barlar hakkında genel bilgiler | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
12 | Çeşitli kokteyl reçeteleri | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
13 | Yiyecek-içecek kontrolü | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
14 | Genel Tekrar | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜM OKUNACAK |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | Konaklama ve ağırlama işletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi. Doç.Dr.Yaşar YILMAZ. Detay |
Ders Kaynakları |
Sıra | Program Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | |||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
4 | |||||||
5 | |||||||
6 | |||||||
7 | |||||||
8 | |||||||
9 | |||||||
10 | |||||||
11 |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 70 |
1. Kısa Sınav | 10 |
2. Kısa Sınav | 10 |
1. Ödev | 10 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 2 | 32 |
Ara Sınav | 1 | 10 | 10 |
Kısa Sınav | 2 | 5 | 10 |
Ödev | 1 | 10 | 10 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 120 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 4,8 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4 |