Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi | ASP 223 | 3 | 2 + 1 | 3 | 4 |
Ön Koşul Dersleri | |
Önerilen Seçmeli Dersler | |
Dersin Dili | Türkçe |
Dersin Seviyesi | Ön Lisans |
Dersin Türü | Seçmeli |
Dersin Koordinatörü | Öğr.Gör. TANER ÖZTÜRK |
Dersi Verenler | Öğr.Gör. ERCAN AKKAYA, Öğr.Gör. SERRA TEKOĞLU, |
Dersin Yardımcıları | |
Dersin Kategorisi | Diğer |
Dersin Amacı | İşletme içi ve işletme dışı yiyecek-içecek hizmetlerinin önemi, ziyafet (banket) ve catering kavramları, ziyafet ve ikram hizmetlerinde yönetim ve yönetimin fonksiyonları, ziyafetlerden beklenen faydanın sağlanması için yapılması gerekenler, ziyafet ve ikram hizmetlerinin satış ve pazarlaması ile ilgili konularda öğrencilerin bilgi sahibi olması ve sektöre hazır hale getirilmesi amaçlanmaktadır. |
Dersin İçeriği | Ziyafet ve ikram hizmetleri tanım ve önemi, ziyafet organizasyonlarında rezervasyon, ziyafet organizasyonlarında planlama, ziyafet salonlarının hazırlanması, ziyafet organizasyonlarında servis çeşitleri, ziyafet organizasyonlarında satış ve maliyet analizi, hijyen-sanitasyon konularını öğrenmeyi içerir. |
# | Ders Öğrenme Çıktıları | Öğretim Yöntemleri | Ölçme Yöntemleri |
---|---|---|---|
1 | Ziyafet ve ikram hizmetleri kapsam ve önemine hakim olma | Anlatım, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
2 | Ziyafet rezervasyonu alma, ziyafet sözleşmesi hazırlama | Anlatım, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
3 | Ziyafet salonu özelliklerini bilme ve ziyafet salonu düzenleme | Anlatım, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
4 | Ziyafet menülerinin inceliklerini öğrenme | Anlatım, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
5 | Ziyafet organizasyonlarında oturma düzenini sağlama | Anlatım, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
6 | Ziyafetlerde protokol ve servis çeşitlerini bilme | Anlatım, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
7 | Ziyafet pazarlama, satış, fiyatlama ve maliyet analizi konularına hakim olma | Anlatım, Tartışma, Örnek Olay, | Sınav , Ödev, |
Hafta | Ders Konuları | Ön Hazırlık |
---|---|---|
1 | Yiyecek-İçecek Hizmet Sektörü ve Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Yönetim Fonksiyonları | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
2 | Ziyafet ve İkram Hizmetleri Tanım ve Önemi | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
3 | Ziyafet ve İkram Hizmetlerinde Yönetim | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
4 | Ziyafet Hizmetlerinin Satış ve Pazarlanması | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
5 | Büfe - Kokteyl ve Toplantı Organizasyonu | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
6 | Ziyafetin Planlanması ve Rezervasyon İşlemleri | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
7 | Ziyafet Salonlarının Özellikleri ve Düzenlenmesi | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
8 | Ziyafetlerde Protokol ve Servis | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
9 | Ara Sınav | |
10 | Ziyafet Organizasyonlarında Oturma Düzeni | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
11 | Ziyafet Organizasyonlarında Mönü | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
12 | Ziyafet Organizasyonlarında Yiyecek Üretim Sürecinin Kontrolü | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
13 | Ziyafetler Organizasyonlarında Maliyet Analizi ve Fiyatlama | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
14 | Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hijyen-Sanitasyon ve İş Güvenliği | KAYNAKLARDAN İLGİLİ BÖLÜMLE |
Kaynaklar | |
---|---|
Ders Notu | |
Ders Kaynakları | Yılmaz, Y. (2006), Otel ve Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık |
Sıra | Program Çıktıları | Katkı Düzeyi | |||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||
1 | |||||||
2 | |||||||
3 | |||||||
4 | |||||||
5 | |||||||
6 | |||||||
7 | |||||||
8 | |||||||
9 | |||||||
10 | |||||||
11 |
Değerlendirme Sistemi | |
---|---|
Yarıyıl Çalışmaları | Katkı Oranı |
1. Ara Sınav | 70 |
1. Kısa Sınav | 10 |
2. Kısa Sınav | 10 |
1. Ödev | 10 |
Toplam | 100 |
1. Yıl İçinin Başarıya | 50 |
1. Final | 50 |
Toplam | 100 |
AKTS - İş Yükü Etkinlik | Sayı | Süre (Saat) | Toplam İş Yükü (Saat) |
---|---|---|---|
Ders Süresi (Sınav haftası dahildir: 16x toplam ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi(Ön çalışma, pekiştirme) | 16 | 3 | 48 |
Ara Sınav | 1 | 5 | 5 |
Kısa Sınav | 2 | 2 | 4 |
Ödev | 1 | 5 | 5 |
Final | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü | 120 | ||
Toplam İş Yükü / 25 (Saat) | 4,8 | ||
Dersin AKTS Kredisi | 4 |